31 august 2023

Pinocchio, dupa Carlo Collodi



Mai jos gasiti linkul către o alta lectie creată din necesitatea predării asincrone.



Sunt un mic bucătar

 Resursa este un videoclip care prezintă moduri de realizare de variante de meniu adaptat vârstei și efortului depus interpretând modele de piramide alimentare.

Resursa face parte dintr-o serie de resurse avand ca temă generală „Cum ai un stil de viață sănătos?”.

Copiii sunt foarte curioși și învață experimentând. Metoda experimentală are mai multă forţă de convingere decât oricare altă metodă şi, în acest fel, posibilităţi sporite asupra formării concepţiei ştiinţifice la elevi. Dirijându-i pe elevi să observe lumea înconjurătoare, să mânuiască substanțe și ingrediente şi să interpreteze ştiinţific fenomenele naturii, îi învăţăm să cunoască alimentele, să le consume variat și echilibrat.

Modalitatea de adresare este familiară, directă, încurajându-se astfel studiul individual. Limbajul este simplu, adaptat particularităților de vârstă. Contextul de învățare propus este unul familiar, tocmai pentru a-l transpune pe elev în situații plăcute, cu care este obișnuit, știut fiind faptul că la vârste mici, învățarea se realizează cu precădere pe baza principiului unității dintre senzorial si rațional, adica al intuiției. 



Mă informez, sunt sănătos

 

Rsursa este un videoclip care prezintă modalități privind extragerea unor informații utile despre alimente prin exerciții de citire a unor etichete ale produselor alimentare (de exemplu: termenul de garanție al unui aliment.

Face parte dintr-o serie de resurse avand ca temă „Cum ai un stil de viață sănătos?”.

Materialul video poate fi un suport util pentru dezvoltarea competențelor care vizează același conținut pe parcursul ciclului achizițiilor fundamentale. Poate fi folosit în conceperea altor resurse sau activități de învățare care conduc la formarea competenței vizate aici sau pentru alte  competențe.



Aleg să mănânc sănătos

 Resursa este un videoclip care prezintă utilizarea unor criterii pentru identificarea modalităților variate de a face activitate fizică. Resursa face parte dintr-o serie de resurse avand ca temă „Cum ai un stil de viață sănătos?”.

Materialul video poate fi un suport util pentru dezvoltarea competențelor care vizează același conținut pe parcursul ciclului achizițiilor fundamentale. Poate fi folosit în conceperea altor resurse sau activități de învățare care conduc la formarea competenței vizate aici sau pentru alte  competențe .

Materiale minim necesare: un calculator și un videoproiector, instrumente audio(boxe), sau un telefon smart sau o tabletă.



Acum esți mare- poți să ajuți

 Resursa este un videoclip care prezintă utilizarea unor criterii pentru identificarea modalităților variate de a face activitate fizică. Resursa face parte dintr-o serie de resurse avand ca temă „Cum să ai un stil de viață sănătos?”.



Dizolvarea- factori care influențează procesul

Vă prezint un videoclip care prezintă prin experimentare, factorii care influențează procesul de dizolvare.

Resursa face parte dintr-o serie de resurse avand ca temă APA. Copiii sunt foarte curioși. Metoda experimentală are mai multă forţă de convingere decât oricare altă metodă şi, în acest fel, posibilităţi sporite asupra formării concepţiei ştiinţifice la elevi. Dirijându-i pe elevi să observe lumea înconjurătoare, să mânuiască substanțe și ingrediente şi să interpreteze ştiinţific fenomenele naturii, îi învăţăm să cunoască natura, s-o preţuiască şi s-o ocrotească.



Grafice cu bare

 Vă prezint o resursă foarte utilă, din care elevii și copiii dumneavoastră vor înțelege foarte ușor cum se construiesc graficele cu bare



30 august 2023

Test Munții Carpați

Resursa reprezintă un test de evaluare a cunoștințelor despre Munții Carpați, online. 

Cuprinde trei itemi pricipali care vizează evaluarea gradului de atingere a competenței vizate, adaptată la conținutul specific, Munții Carpați.

In Microsoft Forms, testul este organizat in trei secțiuni

Test online Munții Carpați

Planetele sistemului nostru solar

 Vă prezint o resursă tare dragă mie, poate cea mai dragă. Ea reprezintă un videoclip despre planetele din sistemul nostru Solar.



Compararea fracțiilor cu același numitor

 Se adresează elevilor de clasa a IV-a care sunt la început de drum în deprinderea noțiunilor despre fracții și compararea fracțiilor. A fost conceput atât ca suport pentru predarea sincronă cât și ca material folosit pentru studiul individual.



Scrierea corectă. Ortograme

 Videoclipul cuprinde explicații despre scrierea corectă a ortogramei cel/ce-l, respectând principiul intuiției, astfel, calea spre învățare este conștientă.



Buchetul de flori

 Materialul video poate fi folosit atât in studiul individual, ca proiect mama- copil sau in cadrul orelor de AVAP. Resursa poate fi folosită in dezvoltarea unor competențe matematice pe parcursul resursei făcându-se referire la formele plane dreptunghi, pătrat, triunghi, cerc.



Adunarea fracțiilor

 Se adresează elevilor de clasa a IV-a care sunt la început de drum în deprinderea noțiunilor despre fracții și operații cu fracții, respectiv adunarea. A fost conceput atât ca suport pentru predarea sincronă cât și ca material folosit pentru studiul individual.



Corpul uman- organe interne

 Se adresează elevilor de vârstă școlară mică, respectiv clasa I care sunt la început de drum în deprinderea noțiunilor corpul uman. Contextul de învățare propus este unul familiar, tocmai pentru a-l transpune pe elev în situații plăcute, cu care este obișnuit, știut fiind faptul că la vârste mici, învățarea se realizează cu precădere pe baza principiului unității dintre senzorial si rațional, adică al intuiției.



Continente și oceane

 Vă prezint o nouă resursă creată în cadrul proiectului CRED. Se adresează elevilor de vârstă școlară mică, respectiv clasa a III-a, care sunt începători în deprinderea noțiunilor despre corpurile care ne înconjoară.

 Poate fi folosită și în lecțiile de științe.



Surse de lumină

 Se adresează elevilor de vârstă școlară mică, respectiv clasa a III-a, care sunt începători în deprinderea noțiunilor despre corpurile care ne înconjoară.



Descrierea unei persoane

 Se adresează elevilor de vârstă școlară mică, respectiv clasa a III-a care sunt începători în deprinderea noțiunilor teoretice. Poate fi folosit atât ca suport pentru predarea sincronă cât și ca material folosit pentru studiul individual.



Părinți și urmași

 Resursa face parte dintr-o serie de resurse având ca tema LUMEA VIE. Tratează principalele caracteristici ale ființelor vii, punând accent pe reproducerea ființelor vii și transmiterea trăsăturilor caracteristice speciei de la o generație la alta. Se adresează elevilor de vârstă școlară mică, respectiv clasa a IV-a care sunt începători în deprinderea noțiunilor teoretice despre lucrurile care ne înconjoară. Poate fi folosit atât ca suport pentru predarea sincronă cât și ca material folosit pentru studiul individual.



Ciclul de viață al plantelor

 Resursa face parte dintr-o serie de resurse având ca tema LUMEA VIE. Tratează principalele caracteristici ale plantelor, punând accent etapele din ciclul de viață. Se adresează elevilor de vârstă școlară mică, respectiv clasa a IV-a care sunt începători în deprinderea noțiunilor teoretice despre lucrurile care ne înconjoară. Poate fi folosit atât ca suport pentru predarea sincronă cât și ca material folosit pentru studiul individual.



Etape din ciclul de viață al omului

 Resursa face parte dintr-o serie de resurse având ca tema LUMEA VIE. Tratează principalele caracteristici ale etapelor de dezvoltare din ciclul de viață al omului.



Proprietățile apei

Resursa face parte dintr-o serie de resurse având ca temă APA. Tratează principalele caracteristici apei. Se adresează elevilor de vârstă școlară mică, respectiv clasa a IV-a care sunt începători în deprinderea noțiunilor teoretice despre lucrurile care ne înconjoară. Poate fi folosit atât ca suport pentru predarea sincronă cât și ca material folosit pentru studiul individual.



Utilizări ale apei

 Resursa face parte dintr-o serie de resurse având ca temă APA. Prezintă utilizări ale apei și este structurată în: utilizările apei sărate și ale apei dulci, ale apei în stare lichidă, gazoasă și solidă. În încheiere, prezintă un test pentru feedback, unde, cu ajutorul celor nouă întrebări și răspunsuri, elevii își pot autoevalua nivelul de însușire a competenței.



Amestecul substanțelor

 Resursa se adresează elevilor de vârstă școlară mică, respectiv clasa a IV-a care sunt începători în deprinderea noțiunilor teoretice despre lucrurile care ne înconjoară. Poate fi folosit atât ca suport pentru predarea sincronă cât și ca material folosit pentru studiul individual.



Arborele genealogic

Vă prezint o nouă resursă necesară clasei a IV-a la disciplina Științe. Ea poate fi ușor integrată și in alte activități, la alte clase


Solubil/insolubil

 Vă prezint o altă resursă necesară profesorului clasei a IV-a, la lectiile de Știinte. 



Activități fizice

 Vă propun o altă resursă creată de mine în cadrul CRED. Este necesară profesorului clasei a IV-a, dar poate fi folosita cu succes în orice activitate ce are o temă despre sănătate,de exemplu în Săptămâna Altfel.



Colectarea selectivă a gunoiului menajer

 Vă prezint o altă resursă creată în cadrul proiectului CRED. A fost lucrată pentru clasa a IV-a, dar poate fi folosită la orice activitate cu tema ecologică sau de protejare a mediului înconjurător.

Colectarea selectivă 


Cum să ai o dietă echilibrată?

 Dragii mei,

Vă prezint o resursă creată în cadrul proiectului CRED, unde am fost expert creare conținut. Este indicată pentru clasa a IV-a, dar poate fi folosită și la o oră de dezvoltare personală sau la o activitate care are ca temă sănătatea. 

Cum să ai o dietă sănătoasă?



29 august 2023

Am terminat, ce fac acum?

Tot un material pentru pavoazarea clasei. Poate fi utilizat pentru orice clasa.









 

Semne de punctuație

 Bun găsit!

Seria aceasta elevii mei sunt EXPLORATORI, așa că am reeditat plansele cu semnele de punctuație.

Dacă vă sunt pe plac, nu ezitați să le descărcati, imprimați și laminați! 

Spor la treabă!








Semn de carte creion

 Salut, dragii mei!

Un alt cadou care cred că le va prinde bine elevilor anul acesta este semnul de carte pe care am pus o imagine cu literele de mână, iar pe verso, un alfabet al stimei de sine.

Aceste imagini le-am găsit pe internet, insa nu știu autorii, dar le multumesc!




Metode interactive de învățare

 Am hotărât anul acesta să expun în clasă trei metode pe care le vom utiliza cel mai des.

Cubul



Pălăriile gânditoare






Explozia stelară








Tabla lui Pitagora

 Salut, dragii mei!

Așa cum vă povesteam, elevii mei încep clasa a doua. Vor primi de la mine în prima zi tabla lui Pitagora.


Tabla sau tabelul lui Pitagora este un instrument de lucru foarte util. Elevilor le va fi mult mai ușor să rețină înmulțirile, urmărind rândurile și coloanele. De exemplu, dacă urmărim rândul 3 și coloana 4, adică 3X4, vor observa că celula de la intersecție va fi chiar răspunsul corect.

Pentru că mi-a plăcut ideea foarte mult, am creat și un material pe care îl voi imprima pe coli adezive A4, le voi asambla și expune în clasă!














Formarea numerelor

 

Bun găsit, dragii mei!

Anul acesta elevii mei sunt în clasa a II-a, așa că m-am gândit că ar fi indicat să le ofer la începutul anului școlar un cadou care le va fi necesar, cel puțin în prima parte a anului școlar.

Așadar, am imprimat, laminat și decupat șablonul, am imprimat cifrele pe coli colorate, pentru a nu mai consuma cerneala din imprimantă, am decupat și asamblat. Vă ofer cu drag șabloanele!





Pentru că m-au rugat mai multe doamne să creez un șablon si pentru clasele miilor și cea a milioanelor, iată!  
Sper să vă fie de folos!