31 august 2023

Sunt un mic bucătar

 Resursa este un videoclip care prezintă moduri de realizare de variante de meniu adaptat vârstei și efortului depus interpretând modele de piramide alimentare.

Resursa face parte dintr-o serie de resurse avand ca temă generală „Cum ai un stil de viață sănătos?”.

Copiii sunt foarte curioși și învață experimentând. Metoda experimentală are mai multă forţă de convingere decât oricare altă metodă şi, în acest fel, posibilităţi sporite asupra formării concepţiei ştiinţifice la elevi. Dirijându-i pe elevi să observe lumea înconjurătoare, să mânuiască substanțe și ingrediente şi să interpreteze ştiinţific fenomenele naturii, îi învăţăm să cunoască alimentele, să le consume variat și echilibrat.

Modalitatea de adresare este familiară, directă, încurajându-se astfel studiul individual. Limbajul este simplu, adaptat particularităților de vârstă. Contextul de învățare propus este unul familiar, tocmai pentru a-l transpune pe elev în situații plăcute, cu care este obișnuit, știut fiind faptul că la vârste mici, învățarea se realizează cu precădere pe baza principiului unității dintre senzorial si rațional, adica al intuiției. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu